"לא טוב היות האדם לבדו" (בראשית ב', י"ח)
תקופת ההתאלמנות היא תקופה קשה ומאתגרת, במיוחד בגיל השלישי. עם זאת, חשוב להבין שלזוגיות חדשה אחרי אובדן בן הזוג יש משמעות רבה, גם עבור ההורה שהתאלמן וגם עבור המשפחה כולה.
למה זוגיות בגיל השלישי היא כל כך חשובה?
בגיל השלישי, כשמגיעים לתקופה של אחרי אובדן בן זוג, הגעת החבר לחיים החדש יכולה להוות מקור לתמיכה, אושר ולתחושת שייכות. זוגיות חדשה יכולה לעזור להקל על תחושת הבדידות ולהוסיף משמעות ושמחה לחיי היום-יום.
ההורה שלכם ותחושת הבדידות כשאדם מאבד את בן הזוג שלו, הוא לא רק מאבד פרטנר לחיים, אלא גם חברה אמיצה ותמיכה רגשית. הזוגיות החדשה מאפשרת להם לשוב ולחוות חוויות משותפות, ליצור קשרים חדשים וליהנות מחברתו של מישהו שחולק את חייו ואמונותיו.
קשר אנושי הוא מצרך הכרחי עבור כולנו, אנחנו לא צריכים ללמוד לעומק פסיכולוגיה התפתחותית בשביל להבין את החשיבות של תקשורת אנושית מילולית או בלתי מילולית, מבט או חיוך או מילה טובה , חיבוק חם וכל תשומת לב קטנה שתעלה חיוך על פנינו הם חלק חיוני בבניית בריאות נפשית לצורך התמודדות עם אתגרי החיים.
בגיל מבוגר הצורך בקשר אנושי חם ואמיתי הופך להיות משמעותי מאוד ולכן בדידות יכולה לשנות גברים גם באופן פיזי ולייצר תחלואה אמיתית אצל הקשיש. בדידות היא תחושה סובייקטיבית, שאינה בהכרח קשורה להגדרת המילה "לבד". ישנם אנשים שמעורים בחברה ויש להם משפחה גדולה- ועם זאת הם מרגישיפ בודדים.
למה זוגיות בגיל השלישי היא כל כך חשובה?
בגיל השלישי, כשמגיעים לתקופה של אחרי אובדן בן זוג, הגעת החבר לחיים החדש יכולה להוות מקור לתמיכה, אושר ולתחושת שייכות. זוגיות חדשה יכולה לעזור להקל על תחושת הבדידות ולהוסיף משמעות ושמחה לחיי היום-יום. ההורה שלכם ותחושת הבדידות כשאדם מאבד את בן הזוג שלו, הוא לא רק מאבד פרטנר לחיים, אלא גם חברה אמיצה ותמיכה רגשית.
הזוגיות החדשה מאפשרת להם לשוב ולחוות חוויות משותפות, ליצור קשרים חדשים וליהנות מחברתו של מישהו שחולק את חייו ואמונותיו.
הטיפ שלי כיצד אתם הילדים יכולים לתמוך?
אם ההורה שלכם נכנס לזוגיות חדשה, חשוב שתבינו שהקשר הזה אינו נועד להחליף אתכם ואו את ההורה שלכם שכבר לא בחיים, אלא להוסיף אושר ותמיכה לחייו של ההורה שהתאלמן.
נסו להראות הבנה ותמיכה, והכירו בכך שלהורה שלכם יש זכות למצוא אושר נוסף גם לאחר אובדן גדול, כי הבדידות במיוחד בגיל השלישי היא קשה מאוד ונלווית לעוד הרבה תהליכים שההורה עובר פיזית ומנטלית בתהליך ההזדקנות.
לקרוא ולהבין זה הצעד הראשון בתמיכה בהורה שלכם ובשמירה על מערכת יחסים בריאה ומחבקת במשפחה.
אל תשכחו לשתף את המאמר עם אחרים שעשויים למצוא את המידע הזה חשוב! ואם תרצו להגיע לפגישת ייעוץ/הכוונה והעצמה כילדים להורים מזדקנים אתם מוזמנים ליצור קשר ואשמח לסייע
ליאת ולנשטין
יוֹעֶצֶת מֻסְמֶכֶת לְגֵרוֹנְטוֹלוֹגְיָה
מְאַמֶּנֶת אִישִׁית וּמַנְחַת קְבוּצוֹת לְהַעֲצָמָה