הפחד מפני השונה, החדש והלא מוכר הם גורמים אשר מניעים את החרדה והיסוד להתפתחותה של הטכנופוביה באופן חריג אצל בני הגיל השלישי. הילדים של היום נולדו לתוך טכנולוגיה מתפתחת, הדור של בני 40-60 לומדים תוך כדי תנועה במציאות משתנה על כל המרחב הדיגיטלי ובני הגיל השלישי שסובלים מטכנופוביה חשים רתיעה מפני מכשירים אלקטרונים חדשים שלא מוכרים להם ומנסים להימנע משימוש בהם בתירוצים שונים.
העולם מתקדם ובני הגיל השלישי שלא מעזים ,נשארים מאחור! בתת מודע ומתוך פחד הם גורמים לעצמם מניעה ממלוא אפשרויות של העידן שבו הם חיים החל מגלישה באינטרנט וצפייה בבני משפחה וחברים במדיות השונות, התעדכנות בחדשות בזמן אמת או השתתפות בפורומים ופעילויות אשר מיועדים לגילם ויכולים להעשיר את עולמם. הייתי קוראת לזה אפילו יצירה לא מכוונת של בדידות חברתית בעולם מתקדם.
אז איפה אנחנו נכנסים לתמונה?
לכולנו יש אחריות לסייע ולהביא את בני הגיל השלישי במסגרת היכולת התפקודית של כל אחד ואחת לעידן הטכנולוגי, גם אם מדובר בצעד אחד קטן של קידמה.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לתת לבני הגיל השלישי את ההרגשה שניתן לצמצם פערים בשימוש בטכנולוגיה מתקדמת, להכיר פונקציות מגוונות וקלות לשימוש במכשיר סללורי ולהתגבר על הפחד כדי לתקשר עם עולם מתקדם.
הטיפ הכי חשוב שאני יכולה לתת לכם הוא דרך ההסבר שלכם לבני הגיל השלישי! חייבים מקום נינוח ללא רעשי סביבה שייתן הרגשה של רוגע , לדבר לאט ובסבלנות. להסביר כל דבר במילים פשוטות ולוודא אחרי כל הסבר שמה שנאמר מובן לפני שעוברים לשלב הבא או לאפליקציה הבאה. לתת לבני הגיל השלישי שמולכם להתנסות פיזית במה שהוסבר וכמובן לעודד כל נסיון בדרך וכל הצלחה.
מכשיר טלפון חכם שהכי מתאים לגיל השלישי הוא מכשיר שיש בו את אופציה של הגדלת הגופנים ובחירה במסך גדול יותר.
הפנס, הפנס במכשיר הטלפון הוא אחד האפליקציות הבסיסיות אך החשובות ביותר לבני גיל הזהב. אנחנו צריכים להסביר קודם כל את החשיבות שלו לשימוש בתפקוד יומיומי כמו להאיר דרך בקימה באמצע הלילה, למציאת חפצים בחשיכה, הפסקת חשמל ואפילו לוודא נעילה של דלת אם נדרש.
לחצן מצוקה הוא חובה בגיל השלישי ובמקרי חירום הוא מאפשר לחייג חיוג מהיר לבן משפחה שמוגדר מראש וגם לבצע פנייה מהירה לסיוע רפואי ואו כוחות הביטחון.
אפליקצית הקלטה,יכולה לסייע לבני הגיל השלישי שחווים ירידה בראייה, ירידה בזכרון פרטים וקושי ברישום להקליט רשימות ותזכורות לעצמם .
זכוכית מגדלת ותאורת קריאה היא אפליקציה אידיאלית לבני הגיל השלישי אשר מתקשים בקריאה ושימושית במיוחד כאשר המשקפיים לא לצידם.
לבני הגיל השלישי שעברו את המחסום הראשון של השימוש בטלפון חכם ומגלים התעניינות להמשיך וללמוד על הפעלת המכשיר, מומלץ ללמד גם על שימוש במדיות חברתיות כגון פייסבוק או וואטסאפ שבהן ניתן לראות תמונות וסרטונים של בני משפחה ניתן להתכתב עם בני משפחה וחברים ולשלוח הודעות ואו להשאיר הודעות קוליות. משמעות חשובה לבני הגיל השלישי להיות בקשר רציף ולהרגיש מעורבות בחיי בני המשפחה וחברים.
אם נפעל בדרך הנכונה למניעת טכנופוביה אצל בני הגיל השלישי ונביא אותם למצב של שימוש קבוע בשלל האפליקציות והכלים הטכנולוגיים הקיימים כיום ללא פחדים, נהיה חלק מהצלחה גדולה לגרום להם עוד שעות של הנאה ותחושת גאווה של הצלחה אישית עם הידיעה שהם לא נשארו מאחור!
השליטה בטלפון חכם גם אם תהיה חלקית , היא תביא להעלאת הערך העצמי של בני הגיל השלישי קודם כל בעיני עצמם ,לאחר מכן עם הסביבה וגם תהווה כלי אמיתי להתמודד עם הבדידות שמאפיינת רבים מבני הגיל השלישי.