איך לשמור על בריאות מוחית בגיל השלישי

בני הגיל השלישי, בדיוק כמו בכל גיל אחר, יכולים לשמור על בריאות מוחית מצוינת ולמנוע הידרדרות קוגניטיבית. הידעתם? מחקרים מראים שפעילויות כמו לימוד שפות, חידות ושמירה על קשרים חברתיים יכולים לעזור לשמור על תפקוד מוחי גבוה ולשפר את איכות החיים!הנה כמה טיפים חשובים לשמירה על הבריאות המוחית בגיל השלישי:

  1. למידה מתמדת – כל תחום חדש שאתם לומדים – בין אם זה תחביב, שפה חדשה או תחום מקצועי – מעודד את המוח לפתח קשרים חדשים ומחזק את הזיכרון.
  2. פעילות גופנית – חשוב לדעת שפעילות גופנית אינה רק בריאה לגוף, אלא גם משפרת את התפקוד הקוגניטיבי! הליכה יומית או התעמלות עדינה תורמת למוח לא פחות מאשר לגוף.


 

  1. שמירה על קשרים חברתיים – קשרים חברתיים חיוניים לשיפור הבריאות הנפשית והמוחית. דיבור עם חברים, משפחה או הצטרפות לקבוצות מעניינות יכול למנוע תחושת בידוד ולחזק את תחושת השייכות.
  2. תשומת לב לתזונה – תזונה מאוזנת, עשירה בנוגדי חמצון, כמו פירות וירקות, ובחומצות שומן אומגה-3, יכולה לשפר את הזיכרון ולהפחית את הסיכון למחלות נוירולוגיות.
  3. הפחתת מתח וחרדה – מציאת זמן לרגיעה ושימוש בטכניקות כמו מדיטציה או נשימות עמוקות יכולות לעזור להוריד את רמות הלחץ ולהפחית את השפעתן על המוח.

למרות שגיל השלישי מביא עימו אתגרים, יש המון דברים שאנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על בריאות המוח ולהרגיש טוב. שמרו על המוח שלכם פעיל, תעשו דברים שמאתגרים אתכם ותהנו מהתהליך!

מוזמנים להתקשר ליאת ולנשטין , יועצת מוסמכת לגרונטולוגיה, מאמנת ומלווה אישית ,מנחת קבוצות להעצמה לבני הגיל השלישי ובני משפחותיהם 0544724444